Almere-1
Almere-1
Almere-3
Almere-2
Almere-10
Almere-4
Almere-9
Almere-5
Almere-8
Almere-7
Almere-6

Advanta Almere

Dit woningbouw project bestaat uit twee blokken van 4+5 woningen met lessenaarskap. Het is gebouwd in het Advanta bouwsysteem dat bestaat uit een prefab betonnen casco inclusief prefab fundering en een prefab HSB gevelsluiting met bakstenen wat VeriCon mede ontwikkeld heeft. Door E, W en MV in het prefab casco op te nemen wordt een zeer hoge bouwsnelheid behaald.

Onze rol:

  • mede ontwikkelaar bouwsysteem
  • hoofdconstructeur
  • engineering van het prefab casco, inclusief installaties en montage middelen.
  • BIM door het integreren installatie, montage voorzieningen casco en HSB gevel in het 3D-model
  • BIM door het aanleveren van buigstaten ten behoeve van de wapening

Opdrachtgever:
Voorbij Prefab Beton bv / SurPlus® Advanta bv

Architect:
LKSvdD – architecten, Hengelo

Uitgevoerde projecten:
4 woningen Hoonhorst (realisatie 2011)
4+5 woningen Almere (realisatie 2011)

In uitvoering:
40 woningen Zutphen
7 woningen Zeist

In voorbereiding:
16 woningen Zevenaar

Omschrijving:
Het dragende casco bestaat uit prefab betonnen elementen. De funderingbalken op palen worden prefab uitgevoerd waardoor direct na het plaatsen hiervan doorgegaan kan worden. De woningscheidende wanden staan op de BG. Op de bovenliggende verdiepingen worden deze doorgestapeld op de vloeren. Door de hoge maatvastheid kan na het stellen van de BG wand zonder verdere stelwerkzaamheden doorgestapeld worden. De woningscheidende wanden worden per twee tegelijk geplaatst.

De stabiliteit wordt verzorgd d.m.v. een stabiliteitswand die op een versterkte strook in de BG vloer staat. Hierdoor zijn de gevels volledig vrij indeelbaar. De wanden worden uit één stuk gefabriceerd waardoor er geen akoestische lekken zijn en ook geen naden afgewerkt hoeven te worden.

Kenmerkend voor het bouwsysteem is het integreren van de installatie in de betonnen elementen, zodat op de bouwplaats slechts minimaal tijd hoeft te worden besteed aan het plaatsen hiervan. Er zijn koppelingen ontwikkeld om leidingen tussen elementen te kunnen koppelen.